Szúrás és kezelés

A nyelv piercing szúrása

A szúrás maga csak néhány percet igényel. Tévhit, hogy az ékszer behelyezése fájdalmas: jár ugyan némi kellemetlenséggel, de nem kell attól tartani, hogy gyötrelmes lenne. A szúrás során a véglegesnél 2-4 milliméterrel hosszabb ékszert rakunk be, ugyanis a nyelv ilyenkor szinte mindig megduzzad kissé. A piercing szúrását természetesen tökéletesen higiénikusan végezzük. Ahogyan az alábbi videónkon is látható, steril eszközöket és gumikesztyűt használunk.

Szúrható-e nyelv piercing, ha még nem múltam el 18?

Lehetséges 18 éves kor alatt is piercinget szúrni, ám ebben az esetben szükséges egy szülői nyilatkozat kitöltése. A nyilatkozaton fel kell tüntetni a szülő telefonszámát is. A szúrást megelőzően ellenőrizzük a nyilatkozat valódiságát. Javasoljuk azt is, hogy valamelyik szülőd kísérjen el a szalonunkba. Ha még nem töltötted be a 16 évet, akkor ez kötelező is.

Nyilatkozat letöltése PDF formátumban
Nyilatkozat letöltése Word formátumban (doc)

A nyelvpiercing kezelése

Körülbelül 3-5 hétre van szükség a teljes gyógyuláshoz. Az első fél hétben a nyelv megduzzadhat, és minimális fájdalom léphet fel. A megfelelő kezeléssel azonban hatékonyan csökkenthető a duzzanat és a kényelmetlenség is.

  • A piercinget tilos kivenni a gyógyulás végéig.
  • Vigyázni kell étkezés közben is. A rágógumit és a rágós falatokat mellőzni kell, ahogyan a forró vagy fűszeres ételeket is. Étkezés után mindig öblítsd ki a szád!
  • A szúrást követő egy hétben semmilyen tejterméket nem szabad fogyasztani.
  • Kerülni kell a dohányzást és az alkoholt is. Ezek lassítják a gyógyulást.
  • Fontos, hogy ne terheld feleslegesen a nyelved, így gyorsabban tud regenerálódni.
  • Napjában több alkalommal öblögess fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású készítménnyel! Erre a célra a Phlogosol oldatot vagy a kamillateát ajánljuk. Dohányzás után minden alkalommal kötelező öblögetni.
  • A menetek feszességét érdemes mindennap leellenőrizni, nehogy az ékszer kiessen.

Mivel a szúráshoz hosszabb ékszert használunk, a gyógyulás után ezt ki kell cseréltetned egy rövidebb piercingre. A cserét ingyen elvégezzük.

Ha bármilyen kérdésed van a kezeléssel kapcsolatban, bátran felteheted nekünk személyesen az üzletünkben vagy telefonon keresztül.